Ski som sport

 

Ski er en sport dekker veldig mange forskjellige typer skiidrett. En type skiidrett er langrenn. I den sporten har man forskjellige måter å konkurrere på. Man har stafetter, individuelle løp og forskjellige lagløp. Det konkurreres også på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Langrenn er tynne ski man går eller løper på om man vil det.

Det finner også andre veldig populære skiidretter som slalom. Her står man på skiene mens man raser ned bratte bakker. Denne idretten har man også på regionale, nasjonale og internasjonale nivåer. Slalomutøvere kan tjene ganske mye penger og er de besttjenende i skisirkuset.

Det er også mye å hente av sponsorer og reklameinntekter for skiidrettsutøvere når man virkelig blir kjent. Det er ofte kjent statusen som gir tilgang til de store pengene enn nødvendigvis det at man vinner. Nå er det slik at man ofte må vinne for å bli kjent, men det er flere eksempler fra tennis hvor man er kjent på grunn av personlighet mer enn at man er en fantastisk god tennisspiller.

Skisport har også andre idretter som hopp, kulekjøring og andre typer. Her er det mye av det samme som for andre idretter med fokus på profesjonalitet. Det er et ekstremt fokus på mestring og på perfeksjonisme. Det er kun de beste som kommer opp på et nivå man kan leve av, men det er mange som ikke kommer dit. Da er det tøft å holde hodet oppe.

Alle skiidrettene har man på olympisk nivå og på verdensnivå. Her er det stor konkurranse og TV dekning i tillegg til at stresset og fokuset på å vinne. Det er ikke bare bare å bli god på ski.

matts