Bli glad i utendørsaktiviteter!

Nordmenn er kjent for å være glad i natur og friluftsliv. De er gjerne ute året rundt, enten det regner, blåser eller snør. Mange voksne har innsett at de kan finne mange gode tilbud for å lære opp barna sine til å bli like glade i naturen som dem selv. Noen starter tidlig ved å sende dem i friluftsbarnehage, mens andre sender dem på speideren eller friluftsskole. Noen lærer friluftslivets gleder av sine foreldrene, og velger selv å ta friluftsliv-linjen på folkehøgskole. Det er mange veier til rom, men den sikreste måten er nok å venne barna til å være mye ute fra de er små. Dersom de trenes opp til å gå korte turer, og man har med seg en ransel fylt med mat og kakao, da kan de trenes litt etter litt til å gå lengre turer. Det viktigste er at de ikke blir sultne, tørste eller frosne, for dette vil kun gi dem dårlige minner.

Et nytt og spennende tilbud

Be ditt barn om å bli med på friluftsskole dersom han eller hun sitter for mye inne foran TV- eller dataskjermen. Per Jørgen Høye er en mann som har fått opp øynene for barnas virkelige behov, og inviterer dem med ut i skogen i vinterferien. På en slik skole lærer de alt som trengs for å klare seg ute i naturen, samt trene for å bli god på ski. Det er Den Norske Turistforening som står bak dette prosjektet. DNT har i mange år vært en viktig instans i det norske samfunnet, og sørget for at kalde og sultne folk på tur skal finne ly i fjellheimen. De har nok reddet flere liv enn mange tror, i og med at deres hytter står alltid åpne for medlemmene. Fjellet kan være et farlig sted for uerfarne vandrere, og friluftsskolen kan være med på å lære opp våre unge generasjoner til å overleve i naturen. Men først og fremst ha respekt for den og glede seg over det å være utendørs. Slik kan vi få en generasjon med frisk ungdom.

Skaff en hund til familien

Dersom du ikke får med deg barna ut på andre måter, så kan det å skaffe en hund gjøre forskjellen. Man skal selvfølgelig ikke kjøpe hund som gave til barna, men la den ankomme som et nytt fullverdig familiemedlem. Mange barn synes det å gå på tur med hunden er en helt annen verden, siden de kan leie den, kose med den og oppleve verden gjennom dens lek. test deg for allergi før du får valpen i hus, og test gjerne resten av familien samtidig. Den sikreste måten er å låne en hund i noen dager, slik at man virkelig får prøvd ut om dette er noe for dere. Du bør også tenke over om dere har et sted hvor hunden kan oppholde seg fritt mens dere er på jobb og skole. En hund som ligger i et hundebur hele dagen er ikke noen god løsning, det er nesten dyreplageri.

admin