Slik får du familien ut i snøen

Barn er noen helt fantastiske skapninger, men vi må innrømme at det følges en god del trøbbel med dem. Det blir alltid mer rydding og lyder med dem, og har du kommet i en ekstra slitsom situasjon må du muligens ha en intim operasjon på grunn av fødselen. Norge er kjent for at befolkningen elsker å gå på ski og være ute om vinteren, så hva gjør du når man ikke klarer å få hele familien din ut? Ingen klandrer dem for å ikke ønske å være ute, spesielt med våre kalde vintre, og da må man bare ty til andre, smarte løsninger.

Aking og skiidrett

På skolen vil barn ofte om vinteren gå på ski, og alle kommer ikke til å like skiidrett like mye. Ski er en skikkelig morsom aktivitet for de fleste, men krever så klart utstyr og energi å utføre. Derfor er akebrett og kjelker en perfekt reserve plan. En favoritt hos mange unge, aking i bratte, snødekte bakker gir fart, spenning og latter i dagevis i sesongen. Hvis skiutstyr for alle i familien ikke er tilgjengelig vil akebrett være vennlig for budsjettet!

Ta med spader

Gjør fjerning av snø til en gøy lek med bruk av et par spader. Det kan bli en fin opplevelse med familien, selv om rydding ikke akkurat føles sånn ut. Lag sandslott, men bare med snø, eller grav ut en snøhule som barna kan gå inn i. Puddersnø funker flott med bøtter, former og figurer, så hvis snøen er litt løs finnes det ennå mange muligheter.

Bygg en snømann sammen

Snømannen slipper ingen av oss unna fra, fordi er det en ting barn elsker så er det å bygge snømann. Rull to til fire større snøballer som gradvis blir mindre og mindre fra hverandre, og putt dem oppå hverandre. Finn grener, steiner konger osv. for å pynte med i skogen, slik at snømannen kan se utrolig gøyal og sprek ut. Ønsker man å være ekstra kreativ så kan man gi den en lue, et par votter og en gulrot som nese. Alle kan lage snømann uten noe utstyr, med unntak av godt vintertøy. Får du ikke de yngre barna med på dette så er det sannsynlig at det blir vanskelig å overbevise dem. Her er noen utradisjonelle måter å sette sammen en snømann på hvis du trenger inspirasjon.

Passer du på kan snøballkrig være morsomt

De fleste foreldre ville nok sagt at du burde unngå å skape snøballkriger. Foretrekkende? Ja, men under streng tilsyn og regler kan du få mye moro ut fra en snøballkrig eller to. Ingen redskap og nesten ikke energikrevende i det hele tatt. Bare pass på at ingen ender opp med å treffe øynene til noen og kaster for harde snøballer, og det vil gå greit,

admin