Hvordan hoppe på ski som nybegynner?

Bevegelse

For å hoppe ski kreves det mye forskjellig av person. For det første må man arbeide med å skape mest mulig bevegelse på det punktet vi starter hoppet fra. Man må kaste seg selv oppover. Man bruker kroppsvekten sin til å skape bevegelse. Dette må skje på rett tidspunkt for å få fullt utbytte av hoppet. Det er en mental utfordring for mange å sette nedover en bakke, så det tar litt tid til å bli vant til det. Mange liker å høre på musikk på airpods/hodetelefoner. Dette for å komme inn i den mentale sonen, og forberede seg på et hopp.

Tyngdepunkt

I tillegg til å skape nok bevegelse må vi også passe på at tyngdepunktet vårt er så høyt som mulig i det vi forlater hoppet, for å komme høyt nok. Dette er noe av det vanskeligste for mange da vi har flere momenter som jobber mot en: balanse og ting som ski og skistøvler. En utfordring med tyngdepunktet er å holde kroppen og vekta over midten av skiene.

Ta av på det rette tidspunktet

En annen viktig ting er å sørge for at du er i lufta så lenge som mulig. Vi må ikke hoppe for tidlig, for da når man gjerne ikke så langt ned i bakken. Hvis man hopper for sent mister man også mye av bevegelsen. Det kan være vanskelig å ta av på det rette tidspunktet. Som nybegynner kan du satse på å få høyden rett først for å nå lengst frem.

Selve hoppet

I lufta må vi samle beina inn mot kroppen litt og lene litt forover. Dette er viktig for å ikke bremse bevegelsen i hoppet. Tenk hvor lite som skal til for at kroppen din bremser opp i vinden dersom du står rett opp og ned. Til slutt lander vi med bøyde knær for å unngå for mye vibrasjon og slitasje.

Lykke til i bakken!

Rebecka