Vil du gå på ski?

I denne artikkelen skal vi se på alle de forskjellige måtene man kan gå på ski på. Vi skal også gi deg tips for hvordan du kan bli enda bedre på dette. La oss se på hva ski egentlig er i bunn og grunn.

Ski

Når vi snakker om ski så må vi vite at det, som sagt, er veldig mange forskjellige måter å stå på ski. Du kjenner sikkert allerede til den vanlige måten å stå på ski på, nemlig å bare ta seg en tur i skogen. Uansett hvilke ski vi går på så bruker vi alltid spesielle sko som kan kobles opp mot skiene og dermed gi oss et godt grep til skiene når vi bruker dem. Det er ikke så vanskelig å gå på vanlige ski på fritiden, så vi trenger ikke å gå gjennom dette.

Husk derimot at du bør være i god form dersom du skal gå mye på ski, slik at du unngår artrose i kne og andre skader på kroppen din. Det kan også være fordelaktig dersom du skal drive med noen av de andre skisportene at du faktisk spiser rent og godt.

Telemarkskjøring

Du har sikkert sett på fjernsyn noe vi kaller for telemarkkjøring, og dette kan være en veldig interessant type sport. Det er derimot ekstra viktig i denne sammenhengen å tøye ut og sørge for at du ikke skader leddene dine. Denne teknikken brukes altså i blant annet storslalåm. Dette er litt farligere enn for eksempel i vanlig slalåm fordi portene er satt lengre unna hverandre, og dermed blir farten ekstra høy når man ikke trenger å svinge så mye mellom hver port.

Poenget her er som du kanskje allerede vet å kjøre nedover løypen i sikksakk. Dette krever også en god del konsentrasjon, og med en gang vi skal drive med en eller annen sport som krever konsentrasjon så bør vi tenke på å starte med meditasjon. I denne øvelsen så kreves det at vi fokuserer oppmerksomheten vår på et spesielt punkt, oftest på vår egen pust. Dette kan hjelpe deg å konsentrere på hva enn du trenger ved å bygge opp evnen din til å gjøre dette på kommando.

Langrenn

De fleste nordmenn er godt kjente med langrenn, siden dette er noe vi tydeligvis er veldig flinke på. Norge har lenge holdt en høy rang internasjonalt i denne sporten, og dette er noe vi skal være stolte av! Denne typen idrett krever derimot en større mengde utholdenhet enn de andre sportsartene. Derfor er det viktig at du begynner å trene på dette før du skal løpe et løp. Det holder derimot ikke med å bare løpe på en tredemølle fordi vi bruker kjerne-muskulaturen mer. Du kan stå på ski til asfalt i dette tilfellet.

admin