De beste skihoppene

For mange er hoppsporten en norsk paradegren, der Norge alltid hevder seg internasjonalt. Nordmenn har levert mange av de beste og lengste skihoppene i verden og har en enorm idrettshistorie å lene seg på. Fra Bjørn Wirkolas fenomenale lange hopp til Robert Johansson sitt rekordhopp på hele 252 meter. Men hva gjør egentlig et skihopp bra? Det er mange momenter som skal stemme for en skihopper. Ikke bare skal man ha godt smurte ski i unnarennet, men man må også treffe riktig på hoppkanten. Med rett vind blir et hopp en nytelse å se på.

Norge er alltid favoritter

Når høsten blir til vinter, starter også sesongen for skihopperne våre. Og selv om det de siste årene har vært meget varierende resultater å ta med seg hjem, så må man alltid kunne regne med Norge i hoppsporten. Og det ser lovende foran vinteren som kommer. Norge har en gjeng stabile hoppere som har fått roen etter en svært jojo-lignende konkurranseperiode i fjor og nå sikter de mot toppen etter en fin sommeroppkjøring. Anders Fannemel, Kenneth Gangnes, Robert Johansson og cometen Petter Tande leverer gode hopp på et mer jevnlig nivå nå, enn de gjorde i fjor, og det kan tyde på at de har fått både hoppkanten og flygingen i lufta til å stemme bedre. For å fly langt på ski, kreves det også at man har god selvtillit.

Godt utstyr skaper trygghet

De finner neppe sko på nett, disse skihopperne våre, men det er ingen tvil om at godt utstyr som hopperne føler seg trygge i, er med på å skape det perfekte hopp. I fjorårets sesong var skidressen et tilbakevendende tema og flere ganger ble de norske hopperne disket fra konkurranser fordi utstyret ikke holdt konkurransemålene. Dette har blitt tatt tak i, kombinert med nye hoppski og stødigere bindinger, håper nok skiledelsen at det skal hjelpe gutta til å hoppe langt og levere langt flere bedre hopp til vinteren. For den skielskende nordmann er dette godt nytt. Ingenting er så populært i Norge som å besøke hoppanleggene under verdenscupen for å se de beste hoppene i verden.

admin